Monday, December 22, 2014

Bantal bunga patchwork & cadar patchwork 100% cotton

Assalamualaikum.
Memperkenalkan bantal bunga patchwork in the house.
Hangat comel. Hangat cantik.
Dah byk yg sold out tinggal lg enam corak sajo.
Cecepat la grab selagi ada stok.







Budak2 mmg suka bantal comel gini.
Rumah aku saja ada dua pasang/empat ketui. Kadang balik kampung bantal ni juga kitrg bawa balik.
Senang. Comel sajo.
Apa lg wasap la kaklong aku sekrg-0129146480. InsyaAllah ada harga yg baik menanti korang.
Boleh hntr by postage atau cod(area lembah klang sajo).



Ini pula cadar patchwork 100% cotton tanpa campuran polyster yg diimport dari china.
Ckp je korang reader blog ni insyaAllah ada harga yg rendah utk korang.
Saiz cadar 230×250cm(queen fit to king).
Dpt 3pcs- satu cadar dan dua sarung bantal.



Ingt ye. Just mention reader blog ni ada la offer n harga murah utk korang.
Apa lagi wasap la rina-0129146480.



Daaaa. Selamat membeli.

Saturday, December 20, 2014

Rindu nak hamil

Sepanjang tujuh tahun kahwin x ada istilah rahim n payudara aku bersenang-lenang. eh ayat carut ke? Xde kan. Hahaha.
Tgk kronologi ye. Kalau malas xpyh tgk. Ni simpanan sendiri je.
Bulan 3/2007 kahwin. Lahir farzana 11/2007.
Cukup umur dia setahun sebelas bln aku peknen si luqman pula. Lahir luqman 06/2010.
Cukup luqman setahun sebelas peknen pula si hakim. Lahir hakim 01/2013.
Semua anak alhamdulillah dpt menyusu dua tahun. Memula rahim bekerja pastu payudara take over. Pastu rahim blk. Payudara balik. Ia seperti lari berganti-ganti. Non stop
Kadang-kala sungguh aku letih. Air mata. Penat. Kecewa sentiasa mengiringi. Nampak je mcm happy n mudah kan. Hahaha.
Perasaan down ni diganti dgn rasa gembira bila tgk achievement anak. Mata anak. Muka anak membesar dgn susu n tgn penuh berkedut ini. Indahnya ciptaan Allah.
Terima kasih Allah kerana menghadiahkan anak2 ini utk kami.


Hari ini hakim sudah cukup haul setahun sebelas bulan. Haih cpt betul masa berlalu.
Rahim aku kosong. Relax tanpa penghuni baru.
Perasaan? Ia bercampur baur. Gembira sebab akhirnya akhirnya aku dpt berehat.
Sedih kerana terasa sendirian. Hakim sudah berjalan merata. Penat kejar dia berlari. Haha.
Sudah pandai menolak pabila disuruh cium. 'Sayang mak hakim sayang mak'

Nanak!
*oh anak sedap betul menolak. Pang sat gi. Haha. 
Aku kena terima hakikat aku sudah tiada baby utk digomol2. Dicium2 bagai teddy bear. Digeletek serata tempat.
Perasaan itu hilang.
Tipulah kalau ckp aku x rindu utk hamil semula.
Sungguh aku rindu. Teringat lg perasaan bila tahu diri peknen.
Senyum x lekang selama seminggu.
Selepas tu air mata ambil alih. Menangis aje sbb alahan teruk.
Gosok gigi muntah. Makan muntah. Selera makan hilang. Perut asyik la berangin.
Jgnkan kata mengidam, nak mengunyah makanan pun x boleh.
Biskut kering n bubur mcd jd peneman setia.
Bleeding jgn kata la. Asyik on off. Berdiri byk sikit mula la darah setompok keluar.
Berjalan pun xleh jauh2. Sian husband x dpt balik kg. 
Dah hujung2 br teringin makan itu ini. Tup tup beranak. Haha.
Aku akan simpan memori ni rapat2 dlm sel membran otak agar terus kekal dlm ingatan. InsyaAllah.


Kini kehidupan aku dah relax tak busy mcm beranak kecil dulu. Bila banyak masa terluang mula la aku jadikan makan sebagai satu hobi.
Sampai one time husband sound 'bb ni kenapa? Asyik makan je dr td'
*eh masa tu br perasan mulut aku x berhenti mengunyah. Haha hampes.
Pg makan dgn along di che det.
Nasi lemak berlauk sotong n aym grg.



Tghari rojak n abc mamak.
Nyum.


Pkl 12-4pm selalunya aku bawa anak2 lepak umah maktok.
Suka depa dpt naik buai n basikal.


Blk umah ready makan malam.
Sambal sotong. Husband kata kick. Tq. Haha.



Aym grg kunyit.


Gulai ikan perangat semlm punya.
Luqman suka sgt. Dia sorang yg perabiskan ikan seketul ni.
Kuah dia buh penuh dkt nasi.
Kata dia"edap. Man dah lama x akan(makan) mcm ni"
*kembang kempis idung aku. Bangga sbb kari yg x seberapa ni juga yg anak makan licin.
Aku tahu aku bkn pemasak yg handal. Mmg xleh lawan maktok mahupun along.
Kalau dihidang pd family mertua n family sendiri sure banyak lg cacat cela ni. Hahaha.
Buat suami n anak2 bg mereka inilah masakan terbaik.lahhh sgt. bahahaha.
Sian korang dpt isteri n mak x pandai masak.
Tp kalau nak dibanding zaman jahiliah aku yg tak tahu apa2 aku terpaksa tepuk bahu sendiri hari ini. Hahaha. Dah byk perubahan.


Lebih baik banyak masak dr banyak makan kan. 
Daaaa.

Friday, December 19, 2014

Bercuti di legoland(theme park) part 4

Godek2 folder jumpa gambar farewell party firdaus.
Nah tepek sini sbg kenangan.



Semua muka happy fir je muka sedih.
Fir ckp 'korang buat party sbb happy aku nak pindah ke?'
*hahaha ada pula. Akan nak sedih semedang kan.
Biarlah kita buat party sbg kenangan terakhir.
Tq to syu sponsor kek. Aku makan sikit je sbb baru baik dmm. Lagipun aku bkn pemakan kek.
Fir pun makan sikit juga sbb tak lalu. Yg lain2 tu makan banyak. Hahaha.



Sambung cite legoland. Ni part akhir. Lps2 ni jgn meminta lg cite legoland kang akak haip korang*eceh takde sapa minta pun. Hahahha.


Plg menarik perhatian section star wars. Baru di buka tahun ni.
Ada short movie kat dlm so kena beratur tiga minit utk next movie.
Moh bergambo dgn robot2 di luar. 
Lawak tgk gamba ni. Semua berdiri dpn robot dah x nampak mana robotnya. Hahaha.
Bolehlahh.




Binaan lego starwars. Superb.
Aku siap buat video masa lego2 ni bergerak. Kenangan beb.
Ingt senang ke nak mai lg.




Ni la tempat mengeringkan baju basah.
Xpayah masukla uolls. Kain baju cpt je kering sbb cuaca di nusajaya cerah sentiasa.
Kalu duit dah terlebih rm10 bolehla nak try. Haha.



Aku n ana main game dlm air. Dua hero main air fountain. Pfff.



Binaan lego bangunan terkenal di serata dunia. Superb.

Boat quay, singapore.



TajMahal aku datang.



Singapore flyer.



Masjid sultan omar ali saifuddin, brunei.



Hat ni baru. Chima.


The great wall, china.


ini tahu??
Klia la.

Dlm kedai cenderahati pun ada patung2 lego.
Luqman mata dah meliar tgk menan. Matilah aku matilahhh.



Farzana beli keychain rm19.90.


Luqman menan lego rm15.90. 
Ketapi ni boleh tukar jd dua lg kenderaan. Taktaula kenderaan pe. Ni keje z memasang.



Aku beli fm jela. Fm lego tu rm10.
Yg ats tu fm beli kat hello kitty rm20.

Hakim xpayahla ye sbb dia bkn reti main. Tunggu birthday baru aku ushar toyrus.





Sebelum keluar sempat snap dgn patung lego.




Kitrg keluar legoland tepat pkl 7pm. Perghh gila lama.
Aku pun x sangka kitrg leh bertapa dari 10.30am-7pm. Tepuk bahu sendiri. Haha.
Alhamdulillah anak2 x byk ragam. Hakim je yg merengek sbb nak tdo n susu.
Sampai saat ni kitrg masih teruja bercerita pengalaman di legoland.
Next time target nak pegi waterpark pula. Tunggu hakim besar lg sikit. Hehe.
Ye korang mmg tiket mahal makanan pun mahal tp apa salahnya mencuba sekali dlm hidup.
Org yg snap gambar kami ni couple xde anak tp depa pun enjoy.
Jum jelajah malaysia!



Babai. Tq for reading.

Thursday, December 18, 2014

Nak kurus tanpa bersenam boleh?

Aku rasa badan aku dah kurus. Tangan di dada mata ke atas. Hahaha.
Ada la part2 yg gemok. Tak payah ckp la part tang mana. Ongpompuan sure tau.
Paha. Von.tot. perot. Lengan. Eh tadi taknak ckp dah kenapa ckp juga. Pang sedas. Haha.


Aku mmg manusia x suka bersenam n sukan. 
Waktu sekolah kalau masuk acara sure kalah. Akula nobita. Haha.
Game2 netball bola baling ke apa mmg x join. Makanya jd penyokong luar padang je.
Aku rasa sumorang nak kurus kan kan. Nak kurus tp dlm masa yg sama nak makan kan kan. Owhh aku pun spesis tu. Meh lempang diri sendiri laju2. Haha.
Aku pernah test ye makan makan makan dan aku tgk bdn aku semakin naik. Hantu betoi.
Kuncinya kena jaga makan juga. Takleh lebih kalori. 
Aku tak reti kira kalori dlm makanan tp aku cuba la kontrol jgn makan over. Ye la tew. Kahkahkah.
Z tu kurus sbb dia kurang makan. Busy buat keje sampai lupa makan. Ada juga org mcm ni?
Aku x sanggup aku gemok dia kurus. Kalau dia gemok ok. Haha syaiton.
 Kang dr jauh nampak angka 10 acane? Mencikan.


 Dah tiga hari berlari atas treadmill. Syabas aza. Tepuk bahu sendiri. Haha.
Bapa aku mmg berjalan hari2 20minit. Akanla aku yg muda pun nak 20minit kan.
Kita up la 30minit.
Hr pertama turun dr treadmill kepala aku pening2. Dehidrat ke apa ni.
Nasib aku tak fitamm. Nampak dah over. Haha.

Malam2 aku sit up. Z suruh aku letak kaki di kusi n buat sit up.
Woii badan aku takleh angkat. Apakah?
Z buat rilek je selamba angkat badan. Ohh im so jeles abg.
Takpelah pelan2 berusaha sure satu hari bdn aku terangkat juga. Masa tu leh buat muka berlagak libas2 shawl kat dia. Hahaha.



Ni aktiviti petang pi taman dgn kiddos.
Best jd budak2 balik. Layan naik jongkang jongket. Hahaha.
Anak2 suka bila aku duduk. Terlambung2 dorang lompat. Yelah mak korang besar gajah mana tak terlompat. Wakakaka.



Nanti dah naik sekolah sure aku rindu aktiviti2 perpeluhan ni. 




Nabi SAW juga bersabda :"Wahai anak-anak Adam! Pakailah pakaian kamu yang indah berhias pada tiap-tiap kali kamu ke tempat ibadat (atau mengerjakan sembahyang) dan makanlah serta minumlah dan jangan pula kamu melampau, sesungguhnya Allah tidak suka akan orang-orang yang melampaui batas."(Al-Araf 7:31)

Wednesday, December 17, 2014

Cadar patchwork cantik dan anggun

Corak terkini dan sgt cantik in de house.
Harga murah dan mampu milik. Sila wasap kaklong aku 0129146480.
100% cotton. Amat selesa. Kitrg satu family pun pakai.
Konsep kitrg 'kami jual kami beli'. Hahaha.
Yela sebelum jual pd org kena try dulu tgk kualiti dia mcm mana.

Cadar bawah2 ni semua saiz queen fit to king.
Dpt satu bedspread n dua pillow cases
Sgt cantik.




Pencinta pinky. Ada corak rama2. Bunga kecil n besar.
Farzana dah aim corak rama2 tu tp kena dgr apa kata luqman. Depa kan tdo sekatil.
Bg aku apa ada hal laki tdo ats cadar pink pun.
Yg penting selesa n tdo nyenyak sampai pg.
Sapa belum beli mesti cuba dulu.
Tak rugi uolls.




Daaa. Selamat membeli.




Tuesday, December 16, 2014

Bercuti di Legoland(theme park) part 3

Tora dtg lagi. Haha.
Tora tgh pening pk kelengkapan sekolah anak2.
Semlm br mengemas buku teks n buku aktiviti ana. Susun n simpan leklok dlm kotak. 
Mana tau nanti luqman tahun satu pakai buku teks sama. Kan dah jimat.
Seluar sekolah farzana pun dah tempah tadi. Dua lai je.
Kenapa tempah? Sbb dia sgt small. Takdak saiz seluar yg dijual.
Tinggal baju, beg n buku2 je belum settle. This week la harap leh settle semua.
Lepas tu baru sesi menjadi iron woman bermula. Bahaha bosannya.



Berbalik pd cite legoland aku nak habaq sikit.
Walaupun legoland ramai pengunjung kami x perlu beratur lama utk main satu2 permainan.
Semua game kurang lima minit que. Berbeza sgt dgn genting. Lg berbeza dgn USS sampai dua tiga jam beratur.
Boleh kata hampir semua menan kami dpt main tu yg gambar pun hazabedah punya banyak. Aku rasa korang pun naik muntoh hadap cite aku ber-part2. Hahaha.
Yg tak tahan cuma satu. Fanassss.
Bila dah petang barulah redup. Ada sekali tu hujan turun dlm 10minit. Kitrg ttp redah jln secara berjemaah di bwh satu payung. Wonderpet sgt.  
Jumpa tmpt aircond mmg lega.
Pes time anak2 tgk movie. Kan main seronok ag depa sampai minta repeat. yela 4d movie kot.
Rasa hujan. Rasa angin. Best!





Dak kenit tdo jadi gambar dia xde.
Babai kenit.




Xyah g menara taming sari. Sini pun ada.




Dekat playground ada ketapi pendek. Layannn.
Masa ni ketapi full. So aku n hakim next trip.





 Only two. Langsung xde org.
pekerja dia kasik can enam kali round. Untung hakim. Aku la mcm looser duk dlm ketapi tu. Hahaha.
Z kat luar dah gelakkan aku. Choii.




Menan seksa diri. Tarik sendiri sampai atas pastu lepas turun.
Sian z dia je tarik sorang. Man duk sebelah mcm mandur. Manyak cantek muka ko nak.




Bina kete lego untuk perlumbaan trek. Aku n ana satu team. Luqman n z.
Enjoy sgt mengalahkan budak2. Haha almaklum masa kecik tak puas main.





Nak naik kuda pula. 




Ini pun best. Part laju mcm takut sikit. Haha.
z mmg x sah kalau x gelakkan aku. Nyampah.
heleh mcm berani. Aku rasa dia pun nak jerit tp kontrol macho. Sudehh.





Kemuncaknya di sini.
Roller coaster besar.
Aku mmg xnak naik dr awal tp mcm terkena. 
kitrg konsep gilir2 main so that time giliran aku.
Masuk castle dragon aku pun tanya z "abg main apa ni?"

Alah main ajelah. Jalan2 jer tu.
*aku pun realise game biasa2 je kot.
Naik tangga castle then pusing baru nampak roller coaster. Homaigod.
Kang haku turun pegi kat z dia ckp aku penakut. Adush aku dah stuck ni.
Aku tanya ana dia nak naik tak. Minah tu sokmo nak.
Arghhhh karut. Aku tanya pekerja situ "dik roller coaster ni tonggeng 360darjah x?"

Tak kak. Dia senget sikit2 je.
*oh ok. Baru aku bertenang sikit. Sikit jela tenang gabranya ttp banyak.

Elok roller coaster tu keluar gua n turun jantung aku pun sama naik turun. Choiii.
Nasibla weh aku x keras kejung atas tu kalu x satu sejarah tercipta.
Lepas dah selesai jumpa z aku pun jerit 'abg jahattt. Roller coaster ok'

Hahahaha. Dia gelakkan aku lg.

'tak kira abg naik juga baru adil'
*boleh dia terus berlari masuk castle. Dlm roller coaster kitrg duk lambai2 n jerit abahh abahh.
Dia boleh lambai balik. Ehh gila punya org.
Nasib aku la kahwin laki giler. Hahaha.



Ini benda baru. Star wars.
Sapa peminat star wars mcm wajibul la dtg sini. Superb binaan legonya.

Tekan button hijau kapal tu pun naik atas. Pastu pistol robot2 tu kaler merah mcm menembak. Wow.




Legoland bkn hanya untuk kanak2. Ongtua cam kita pun akan enjoy.
Ada ke sapa2 x suka lego. Rugi laaaa.




Ok daa dulu. Jumpa part lain InsyaAllah.