Friday, April 18, 2014

Dialog prestasi

Korang dah makan belum? Aku sudah.
Hari ni mcm awal pula sbb anak2 dah berbunyi alarm "bila nak makan mak?" "Bila mak nak  start masak?"
Ohh x bagi can langsung mak ko berbaring-baringan.
Aku ckp 5.30ptg kang aku start masak diamlah kejap dorang.
Tepat 5.30 farzana masuk bilik tanya soklan yg sama lagi.
Lapar la tu.
Ana sekrg bukan boleh. Mesti nak makan heavy.
Kalau balik dari sekolah kita suh makan roti lu mmg la dia makan.
Tp malam mesti kena makan awal kalu tak alarm je lahhh.
Aku masak sempoi je. Ayam sos abc n ikan jaket sumbat sambal.
Lepas tu ana request nasi goreng. Ok buat je nasi goreng.
Luqman taknak nasi goreng, nak nasi putih je. Ok sukahati la.
Memasing ada taste memasing. Layan je.
Aku masak nasi goreng pun senang guna perencah adabi je.
Inilah mak-mak. Penat camne pun  kegigihan juga masak.
Masalah kat rumah ni ialah anak suka makan ayam. Suami suka ikan.
Nak tak nak aku kena masak dedua tu.
Suami takkan campur adukkan ikan n ayam sbb dia kata tak elok.
Ada la aku gugle terjumpa berkenaan diet Rasulullah s.a.w
Eh takde pula aku jumpa ayam n ikan xleh makan sekali. Ikan n daging adala.
Tp lantoklah. Dah dia kata tak elok aku layan je.
Aku lak jenis makan je ikut sukahati aku. Ohh not good. Jgn follow aku ye korang.
chef kan mesti nak rasa sume makanan.
Lagi satu aku terkejut koktel pun mcm x sesuai dicampurkan.
Kalau g open house kan selalu ada koktel mmg itu yg aku serbu dulu. Huhu.

Cuma yg aku tau abah pernah ckp makanan darat n laut xleh campur sekali.
Cth ko makan nasi letak sup daging lepas tu nak campur lak dgn sotong.
Sotong kan laut daging lak darat. Cannot bertemu ye.
Darat tu ion positif laut pula  ion negatif. Kalau bertemu leh hasilkan tindakan biokimia yg aktif yg boleh menyebabkan usus n perut rosak teruk. 
Hehe aku explain dah mcm saintis kan korang. Tp bapa aku mmg tere sains lah aku rasa sbb dia akan ceritakan apa yg dia baca dlm memana article.
Sama gak anak aku luqman makan tgn kiri.
Abah aku mmg bertegas gila suh ajar juga tangan kanan even dia baby lagi.
Abah ckp syaitan yg makan tgn kiri ni. Dia baca dlm article majalah solusi kut.




Dialog prestasi yg lama. Dari 1ptg-3.15ptg.
Nak ckp puas hati sungguh2 takla tapi sekurangnya apa yg aku nak ckp dah ckp.
aku ckp secara ringkas je apa kelemahan bebudak aku n apa tindakan aku nak ambil.
Aku ni mengajar kelas ujung. Kawan2 lain sume ditepuk tangan sbb keputusan dorang ohsem.
Aku la tukang tepuknya. Org nak tepuk aku xde pula. haha.
Yela sapa nak tepuk ko aza. Satu kelas aku bg fail. Haha.
Bm je boleh harap sikit tp masih x ohsem mcm kelas lain.





Yg best mata kitrg sume celik sbb ada teh o n pisang grg. Hehe.
Jarang eh miting dpt makan melainkan miting akhir tahun.
Korang jgn bayang miting cikgu ni mcm jabatan gomen lain.
Kitrg selalu miting habis sekolah. Kalau miting kejap alhamdulillah.
Kalau lama nasib kolah.
aku mmg pk ana je. Nasib ipah ada leh tlg ambik so rilek je la aku hadap miting.
Lepas tu ipah bawa farzana g pos barang.
Elok aku sampai umah dia pun sampai dpn lif umah aku.
Tq ipah.
Lepas ni konfirm ko kena berkhidmat lagi sbb miting akan sentiasa ada. Haha.



Okla korang aku nak lipat baju. Tata

Thursday, April 17, 2014

Hari lif rosak

Citer mlm td n hari ni aku sekalikan je. Lantak korang kalu korang pening.
Blog aku. Ada kesah de*amboi kekwat. Haha.
Mlm td aku sibuk membuang baju yg jarang2. Bkn baju sexy mexy pun tp baju kurung.
Cumanya bj kurung tu jenis yg transparent wajib pakai dgn inner. Adala dlm 7-8 lai.
Rasa sayang je nak menitik air mata. bj tu lawa-lawa lg tp memandangkan aku dah beristiqamah so kena mujahadah kuat sikit. Hehe.
Aku dah mula berjinak2 pakai socks sejak balik umrah. Aku percaya Allah jua yg menggerakkan hati aku utk berubah.
Sebelum2 ni aku perati je mak aku pakai.
Adalah tnya mak "panas x pakai stokin mak?"

'Tak panas la selesa sgt'

"Ye ke selesa?"*aku ni mmg ada habit suka ckp ye ke. Bkn sbb aku x percaya ckp org tu tp maksudnya aku nk tau lbh lanjut. So kalu lps2 ni aku duk berye ke dgn korang jgn terasa hati eh.

'Ye selesa. Cubalah pakai. Sekali dah pakai mesti susah buka'

Aku nk cuba juga pakai tp setan kat kepala aku ni kuat sgt. Asyik hasut 'xyahla pakai ko bkn sempat pun. Nak kendong anak ag pakai stokin ag mamfus xde masa. Akn nk jln dkt2 pun ko nak pakai stokin. Kemonnn'.
Amboi setan sgt. Siap ber-kemon dgn aku.
Bila aku tnya z "kaki tu aurat ke bang?"

Yup aurat. Kalu xnk pakai stokin labuhkan kain or pakai kasut bertutup.
*ok fine. Mari kita labuhkan kain. Cuma bila pakai suau mmg xleh labuh de.
Ha dah konpius ni. Kejap nmpk kejap tak. Dah mcm chipsmore kekdahnya.

Gi kursus umrah, terasa gila bila ustaz daud che ngah bgtau balasan if x tutup aurat.
Akak aku yg gangster pun terinsap "korang lps ni aku nak pakai bj kurung je"

'Eh knp ko ni long. Monopos ke'

"Yela td kan ustaz daud ckp pasal tutup aurat"*ya Allah bagusnya akak aku. Akn dia berubah aku xnak kan.
Sumorang nk jd lebih baik pula2 balik dr umrah.
Aku tak tau nak explain cemana. Tp 12 hari pakai stokin di madinah mekah mmg buat aku selesa. Now aku percaya ckp mak.
Balik malaysia ada la rasa xnak pakai tp blm sempat aku kuau grill kaki aku dah seram-seram sejuk. Siyes rasa mcm nak dmm.
Aku rasa tu peringatan dari Allah. Pelan2 aku sarung socks n sejak tu aku takut nak buka.
Aku ni xdelah baik sgt korang. Bukan latar belakang yg menitikberatkan penutupan aurat yg sempurna pun. Masih banyak aku kena belaja belum pro lg nih. Jd jgn panggil aku ustazah tau. Eh motip? Dah melalut sgt aku ni. Haha.

Citer hari ni pula ialah aku pnt. Hidup ni kekadang happy je lancar je.
Tp ada hari kita mcm lif rosak. Rasa pnt. Rasa stress. Rasa looser.
Menung aku balik umah tgk lif sebelah rosak. Lif pun kena maintenance baru dia ok. Sama la ngan kita manusia. .
aku x sabar tunggu cuti bulan mei. Aku nak rehat puas2*kekonon. Haha.
Pepagi gb aku dah msg suh jumpa.
Dia minta buatkan dokumentasi. Bukan satu program tp tiga program ye.
Adush menggagau aku cari maklumat sana-sini.
Nasibla zuhir n mas ckp dorang dah buat dokumentasi satu program so lega.
Pk dua program je lagi.
Aku baru nak rehat2 hr ni sbb semlm dah penat jumpa lecturer praktikum tp xde maknanya.
Pulun sakan sampai nak minum air pun xdan. Pffff tensi tauk keje last minit mcm ni.

Tgh aku sibuk menaip z call "tlg ambik ana. Cikgu dia ckp dia sakit kepala menangis2".
Argh kenapa ujian dtg bertimpa2. Tgh aku busy la nak suruh ambil anak.
Takdenya aku nak kuau sekolah. Aku suh maktok g ambil.
Alhamdulillah maktok pencen di masa yg sesuai. Kalu tak haru juga beb.
Kekadang aku miting lama pun suh maktok amikkan. Ari jumaat pun wajibul maktok ambik.
Akan nak suh ana berjanggut tunggu aku sejam. Sian la pula.
Zaman dulu takpe selamat je dunia. Sekrg mcm2 kan.



Budak sakit kepala dah lega sakitnye.
Maktok rajinla melayan sapu tiger balm kat kepala dia.
Lagi maktok layan lagi mengada aku tgk. Asyikla menangis kalah neng yatimah.
Bila sampai umah aku ok je sengih2. Pandai tul berdrama dpn maktok eh. Hahaha.
Aku pun tak tau apahal tetiba sakit kepala.
Citer ana bercampur aduk "ana penat rasa nak tido" "kawan ana taknak rehat dgn ana" "sekolah x best".

Eh apa penyebab sebetulnya ni. Mula la aku yg sakit kepala pk. Hahahhaa



Tuesday, April 15, 2014

Aqua retro Putrajaya

Cerita Ahad.
Ajak z tgk jln ke hotel empress sepang. InsyaAllah aku akn berkursus di sini minggu dpn.
z suruh guna waze je tp aku kan anje2. Haha. Org yg faul gps cam aku sure paham perasaannye mcm mana. aku risau kang ke mana-mana aku pergi. Haha.
Z asyik tnya "ingt ke tak ni?"

Ingat ingat*ambik pen lukis apa patut. Risau sang suami isterinya sesat. Oh lomantiknya abg. Puiii.

Kalu org tgk aku punya map konfirm korang ingt aku tgh mabuk.
Map aku simple. Bila time belok kiri br aku lukis. Then aku tulis nama building.
Aku bukan bangsa baca signboard jd jln mudah ingt apa building situ. Hihi boleh ka begitu?
Hopefully memori aku yg 80% ni bertahan byk tu juga. Jgn dia drop 20% dah menggagau aku nanti.
Kang org lain di sepang aku ke pd. Oh hem ji tatutnya.
Korang tlg doakan kejayaan aku eh. Haha motip.


Well dah lama x kursus tdo bermlm.
Last kursus bermlm 2007. Masa tu peknen ana tak ingt pula aku brp bulan.
Aku tumpang kete yumi. Memlm sedih je ingt kat z.
Over gila kau. Sedangkan z tu syukur alhamdulillah aku xde. Haha.
Kali ni kursus aku dah de tiga ank. Sori xde masa aku nk ingt z.
Aku tgh pk si kecik hakim. Tah boleh ke x budak tu tdo tanpa aku.
Pegi singapore aku x feeling sgt sbb tinggal semlm je pun. Ni dua mlm ok. Homaigod.
Matikla kerinduan.
Maktok volunteer nak tlg jg dgn syarat z tdo bermlm umah maktok.
Aku pk kesian ke maktok sbb kena urus ank2 dr tghari sampai z balik magribnya. Z balik keje pun sure penat nk urus anak2 mlmnya.
Woi byk keje tahu. Nk basuh botol. Nk basuh baju. Iron baju. kemas beg bbsitter. Pump susu*oh pump tak. Tu keje aku. Haha pang sekali.
Aku suggest z mencutikan diri tiga hari so settle masalah.
Hopefully anak2 aku akn berbaju. Haha.
Hopefully rumah aku bersih n rapi. Hopefully dapur tak melekit. Hopefully bj berlipat*eh over nau ko aza. Hahahaha.



Balik dari hotel empress z singgah umah shuhir nak ambik minyak pelincir ke apa tah.
Dah alang kat putrajaya aku ajak naik cruise. Hoi mana tahan dgr cite syu best-best
Aku pun nak rasa best juga. Haha.
 Nak naik cruise fefeeling ongkaya tp kalu dah bkn ongkaya tu ttpla bkn. Haha.
Sampai je di kaunter, org tu dah buat panggilan terakhir utk naik. melepasla kitrg.
Next cruise pkl 4.45ptg.
Tgk jam br 4.15. Hoi berjanggut aku nk tunggu 30minit.
Takde takde mari cancel.
org kaunter suggest aqua retro iaitu boat letrik. Conduct sendiri keliling tasik 40minit.
Harga pun ok rm40 sajo. Kalu weekdays ag murah rm20 sajo tp xde makna aku nk ber-boat ari keje.
kitrg x fikir pnjang terus beli. Hihi.




Safety kena jg beb.
Yg biru utk ongtua yg hijau utk kids.
Hakim yg baby pun aku kasi pakai tp separuh jln dia dah rimas.




Bahtera ke istana raja dah siap sedia.
Dua pngawal sedia menanti. ewahhh.
Aku duk terbyg cindralella yg naik kete kuda. Biasalah sesekali berangan.
Korang ni pun kasikla aku can. Haha.





Aku n dua hero duk blkg. Z n ana di hadapan.
Memula naik aku nak duk dpn dgn z sekali brother yg jg tu ckp "eh kalu akak duk dpn sapa nk jg ank kat blkg?"

Oh ye tak ye gak. Mau anak aku terjun tasik kang. Hahaha*actually aku x risau pun korang sbb ank2 aku kat luar mmg sopan santun. Kat umah yg aktif mcm pekena viagra.

Nak dkt ujung2 aku tukar tmpt. Duduk dpn dgn z. Ok je aku tgk dorang kat blkg.
berani dorang terjun? aku dah kelentong ada paus dlm tu. Haha


Tak tau aku building apa.
MAMPU kut.





Z bg can aku control stereng. Dia nak duk blkg lepak2.
dia xtau betapa bosan duk blkg. Boat ni gila slow.
Basikal pun aku agk lg laju. Haha.
Tp kalu korang pncinta alam aku agak korang suka sbb rilek je hirup udara segar tgk tasik tgk langit. Syorga kan.
Aku spesies x reti duk diam so aku nk drive. Lgpun x susah mana. Ada tiga button je pun on-off n reverse.
Budak pun leh handle. cuma stereng kena pulas kuat sikit sbb keras.



Ada boat rosak. So dia pepanggil kitrg suruh beritahu staff.
Hoi lama lg la aku nk bgtahu sbb boat ni kan lembab.
Sekali tgh otw balik, nmpk boat rescue dah mai. Alhamdulillah.


Aku de byk gmbr nk share tp nanti2la ek part two ke three ke. Amboi over mcm pegi ostrolia bunyinya.Haha
Yg pasti putrajaya mmg happening.
Cruise de, perahu dondang syg ada. Boat letrik ada.
Eh sume adala. Yg pnting sedia wangnya. Hehehe.
Kalau malas round tasik boleh naik beskal. Sewa je.
Kete mainan utk bdk2 pun ada.


Ok daaa nk masak





Sunday, April 13, 2014

Cosway: body analysis scale

"Kenapa bb nampak buncit"

Whattttt? Terkejut aku kena sound z semlm. Actually ia bukan 'nampak' buncit tp mmg dah buncit. Haha.
Cepat2 aku angkat baju telek perut. Ye buncit. Hahahhaa.
Ni la perkara yg paling aku x suke. Anak start jalan aku mula membesar.
Family aku keturunan gemuk jd aku amat takut ye.
Masa peknen pun bdn aku cpt naik. kengkawan geleng2 kepala je tgk aku dah mcm belon hampir meletop.
Aku pun x tau camne leh jd begitu.
Double dagu-double bon.tot-double paha-triple perut. Hahahhaa.
Kalu tgk size aku mmg x patut aku membesar over sgt tp takpe aku salahkan hormon hamil. Hahaha.
Jeles je aku dgn pompuan hamil tp still kurus. Eh korang ni x makan ke apa. Gi la makan byk sikit*sesuatu sgt. Haha.

Lps beranak rasa lega sikit. Sbb aku tau lemak2 masa mengandung akn kuau melalui susu.
Yup its true. kalau kita tak nyusukan anak, lemak masa hamil tidak akan digunakan utk membuat susu dan akan terus terkumpul dlm bdn.
Tp ada gak org yg x bf tp boleh kurus. mungkin dia dah spesis begitu. Susah nak naik berat tp senang turun. Syukur alhamdulillah sgt ni.
Ada ye kawan aku tak makan sehari dah turun 1kg. Gilokeapo.
Tunggu lima hari mau jd aneroksia agaknya. Haha.
Ada gak yg bf tp gemuk. Ni mungkin sbb genetik. Sian yg spesis gini.
Aku pula spesis lps bf kurus tp senang naik. Ha camne pula tu?


Aku taknak gemuk sgt n taknak kurus sgt. Biar sedang2 je n x buncit*amboi demand sgt ni kak ton.
Aku rasa kunci nak kurus senang je. Jaga makan n bersenam.
Ha dua ni yg parah sbb aku mmg xleh kontrol makan bila tgk makanan sedap.
Pastu anak dah besar mula banyak masa nak mengunyah kudapan. Z asyik geleng je "x kenyang2 ke?"
Eh kita nyusukan anak mmg la kena makan*alasan sgttt. Sedangkan aku rasa lemak yg kuau kat susu sikit je. Lemak yg terkumpul yg x dapek nak nolong. Haha.



Aku tgh aim nak beli penimbang digital cosway.
Mcm best sbb detail. bukan saja leh tau berat, tp tau sekali berapa lemak n brp air dlm bdn.
Hopefully bdn aku berat air so senang sikit nk kurus.
Penimbang ni juga boleh tahu berapa jisim body n muscle. Wow ini sudah bagus walaupun aku tak tau apa benda menatang tu sume. Ahhahaa.
 Sumber:lakaranhatii
Sekrg aku br de satu kupon. So aku kena gigih belanja rm60 utk dpt dua kupon ag.
Then tambah rm80 br dpt penimbang ni.
Eh mcm sama je bayar rm189 pun. Hahahhaa.
Tp takpe. aku nak kumpul kupon juga sbb aku nak beli brg cosway. dealer cosway katanyeeee..



Nak hadiahkan on besday mr Z tp dia ngak mahu.
Dia ckp "Kan penimbang kat umah dah de"

Tu manual ni digital ok.

"Ala ingt digital bagus sgt ke. Abg xnak hadiah tu"*amboi demand. Xnak sudah.
Meh aku beli tuk diri sendiri.



#td pg timbang berat. 47kg korang. Jak bila berat aku naik 2kg ni? Arghhhhh stress. Kena cari coconut shake. Eh.



Saturday, April 12, 2014

Pecal lele asama desa pandan

Hr ni aku keje. Ok x best. Haha.
Tapi aku x kisah sgt sbb kejap je pun. Cuma dua jam.
Seriesly selama ni aku rasa menyampah je bila pk nk pegi keje tp sejak tlg akak aku meniaga patchwork aku mula in love dgn keje aku.
Meniaga seronok tp dlm keseronokan tu mcm2 yg akn kita tempuh.
Aku rasa kebykan customer aku sume baik2. X byk songeh.
Aku offer dua kali byr pun ok je. Happy la ada installment.
Org yg jd agen kongsi keuntungan sama byk dgn aku.
Kalu agen tu nk ambik lebih keuntungan pun aku x kisah asal ko beli harga yg aku offer. Then ko nk up tu ko punya pasal.
Kawan aku nurul cam heran je dgn offer harga aku tu. Pehal murah sgt.
Dia risau aku x untung. Haha. baiknya ko nurul*lap air mata.
Jujurnya aku untung tp mmg ciput ja. Bg aku cukuplah tu. lgpun aku bukan nk jdkan bisnes ni pekerjaan utama. Ia cuma side income.
Bak kata mak aku nk meniaga pun kena niat kerana Allah. Aku nak sumorang rasa mampu milik brg yg aku jual ni.
Aku rasa puas bila org puas hati.
Of coz la ada gak yg kata pehal dkt gmbr terang je color tp sampai depan suram.
Ye mmg gmbr cantik sbb lighting sume cukup. Kalau nk puas hati mmg kena pilih depan2.
Org yg beli online especially kain2 ni haruslah redha if kita x dpt apa yg kita harap.
Aku dulu pun prnh beli bj kurung menyusu dkt satu big company ni. Then dah byr sume staff dia msg kata baju tu sold out. Dia suh aku tkr lain.
Aku dgn x tgk coraknya mcm setuju je bila dia ckp 'hijau cntik kak. Akak boleh try pilih hijau'.
Nasibla aku customer x byk songeh. Lgpun aku pk dah byr rembat je la apapun asal ada brg. Haha.


Ada juga customer yg over nk harga murah. Eh dah murah pun ko nak murah lg ke.
Aku dah bgtau harga dia gini2. laki aku pun tmbah kenala beli byk br dpt harga 'gini2' tu.
Tp mungkin dia silap phm ke apa dia nk juga harga yg murah means yg 'gini2' tu sedangkan beli dua je kot*cuba korang kira brp byk gini2 aku sebut. Bahaha..
Jawapannya sori x dpt eden tlg. If x setuju aku leh refund. Aku tnya dia nak aku refund ke x tp dia taknak pula.
So aku proceed je la.
Yg lg best ada gak husband yg tnya brp bini dia beli. Yg pos berapa yg hntr by hand berapa.
Eh lgla menambah kepelikan aku. Pttnya dia tnya wife dia bkn aku. dah knp wife ko membeli-belah tp ko tnya penjual. Adushh.
Aku syak mungkin dia guna duit laki utk beli patchwork or laki dia takut bini dia kerugian.
Actually aku yg kerugian adalah.
Aku terpksa dulukan duit aku then br terima duit dia kemudian. Selalunya kalu booking brg akn dicaj deposit tp sbb aku pk dia ni baik dgn aku so aku ckp xyah deposit..
brg sampai br ko bg duit. Dia book bulan 3 tp aku akn antar by hand bln 6 sbb jauh kan.
Bila aku kata nk pos x. Dia sanggup je tunggu. Yela sbb murah kenn. So kenalah byk2 bersabar. Hehe.
Ni la padahnya bila kita baik x kena tempat.
Aku belaja sesuatu sgt. Kita kalau baik dgn org pun tp kalau melibatkan duit boleh jadi gaduh.
lps ni aku akn lbh profesional. Ko baik ke x dgn aku. If booking aku kenakan juga caj sikit. haha kejemm sikit.
Mmg adab bisnes. Kita akn jumpa mcm2 pattern customer tp aku hrp lps ni x berlaku lg kejadian begini.
Kalu wife yg deal dgn aku jgn ler suami masuk campur saat akhir. No no no kak ton x suka. Hihi.


Td tghari z ajak aku pekena pecal lele asama. Dia x tahan dgr cite aku ttg kesedapan pecal lele sini.
aku rasa org malaysia suka pecal lele sbb simple lunch tp ohsem.
Kat sini korang leh pilih nak aym kg grg ke. Ikn kembung grg-ikan keli or pigeon.
Aku cam xberani nak try bnda pelik2 bila lapar so ambik ayam je selamat.
 Cam biasa dia bg sup kosong-sambal n limau utk diperah n ulam. Nyumsss.
Aku dgr pecal sayur tempe n puyuh pun famous sini.
So next blh try kut.
Z pun kata sedap tp dia kata ada tmpt lain lg sedap. Tahla lidah memasing.
Layannnn.





Kawasan sekitar pun bersih.
Yg pnting ats setiap meja dia letak tisu n kicap manis sebotol. So senang xyah meminta2.
Aku suka peniaga mcm ni x berkira nk sedia keperluan asas utk pelanggan.


Okla kalu korang teringin nak try bolehla ke
Asama pecal lele
Desa pandan, kl.




Daaaaaa

Friday, April 11, 2014

Iklan datang lagi

First of all aku nk tepek jadual cuti ganti sekolah. Hat ni utk perayaan hr raya aidilfitri tahun ni.
Aku x propa ye. Jadual ni kpm yg keluarkn sbg panduan utk sekolah.
Yg pnting pnduan utk aku sama. Aku kan mak nenek asyik terlupa aje.
 Kalu de perubahan saat akhir aku x masuk campur.
Aku just sharing sbb nk tlg korang2 yg merancang percutian. Tau je la mak2 kan.
Mesti nk susun jadual balik kampung mana n brp hr.
Aku tahun ni balik perlis. Dah gilirannya begitu.
Sukala laki aku tu. Tgh lompat bintang agaknya. Hahaha.
Suka2 juga nanti aku sekolah silalah jg anak2 tau. No bebel2.
Selalu kalu z yg menjaga ank2 aku mmg baik je. Bapa dorang x kisah dorang wat apa asal senyap.
Balik umah tgk umah tunggang terbalik aku redha je.
Dulu2 aku hangin juga tp sekrg mak rimau dah x larat hangin.
Z pun dah kontrol x bg anak2 buat semak sgt. Ohh tau takut juga korang dgn mak rimau. Hahaha.





 Iklan lagi. 
Biasala tlg family2.
Adik aku punya bisnes vitagen.
Silalah beli ye.
Fresh from the factory.







bisnes kakak aku.
Botol2 susu mmg aku beli kat dia je.
Tgk luar pun lg mahal. Tak caya korang riki2 tgk. 





sambil tdokan hakim aku jamu mata dkt lazada.
Teruja aku tgk barang baby sekrg. Oh myyyy kiut miutnya.
Apahal aku beranak tahun lps x jumpa brg2 kecomelan begini. Why why why*mak rimau dah merempan. Haha
 Milk powder dispenser. Comel siap ada cow pattern ag.






 Aku rasa bnda ni mmg sgt berguna. Kekadang kita ni mngusung la botol susu ke mana2.
Why not kita gunakan tgn kita utk buat bnda lain mcm bersoping ke. Eh.
Mmg leceh bila kuau kena usung botol kan. Now dgn bottle holder strip dah x pyh lg.
clever org yg cipta bndalah ni.






 Stroller roda tiga mmg idaman aku masa farzana blm wujud ag.
Tp dah mak aku nk bg hadiah jd dia ikut taste dia la.
Aku cuma mampu gigit tisu. Haha.
Maktok punya taste mmg classic. Roda empat. X besar sgt x kecil sgt. Mudah dilipat n boleh disimpan dlm boot.
Aku ikutkan je. Syukur alhamdulillah maktok bg stroller. Jimat duit aku.





 Stroller kembar ni idaman masa peknen kedua.
Tp biasalah idaman hnya tinggal idaman.
Z x suka sbb besar n makan space.
Kang naik lif stroller kitrg je dah penuh. Berbulu je org lain. Haha.




Ni pun mcm best.
Aku rasa baby tu lps mandi boleh tdo sekali dlm tub ni.
Nmpak selesa betul.
Eh ada jual x utk adult?
Hahahaha